Warning: Creating default object from empty value in /home/klaaskreek/4INP68J6/htdocs/administrator/components/com_sh404sef/sh404sef.class.php on line 1100

Warning: Creating default object from empty value in /home/klaaskreek/4INP68J6/htdocs/administrator/components/com_sh404sef/sh404sef.class.php on line 1100

Warning: Creating default object from empty value in /home/klaaskreek/4INP68J6/htdocs/components/com_sh404sef/shInit.php on line 37
Nieuws Klaaskreek
Nederlands - nl-NLEnglish (United Kingdom)

Vakantie vakantie, o heerlijke tijd.

achtergrondinfoDe grote schoolvakantie staat voor de deur en zoals elk jaar weer de tijd van schoolreizen. Om op een schoolreis te gaan met kinderen is een verantwoordelijkheid op zich. Waar neemt u die kinderen naar toe, hoe staat het met de veiligheid van de plaats en noemt u maar op. Wij van de Stichting Toerisme Ontwikkeling Klaaskreek( STOK ) denken het heel jaar door hieraan, waardoor wij u met een gerust hart kunnen uitnodigen om uw schoolkinderen mee te nemen naar het Benastrand te Klaaskreek.
De veiligheid van u en uw kinderen zijn gegarandeerd vanaf het aantreden op het strand tot het vertrek terug naar de plaats van herkomst. Wij bieden u een aangenaam verblijf met een keuken waar u eten en drinken kunt kopen om de inwendige mens te versterken, trampoline springen voor de kleintjes, een strand met een heel goede afbakening , toezicht bij het zwemmen, volleybalveld en niet te vergeten een bootrit op de Suriname rivier.

De toegang voor de GLO-scholen bedraagt srd 5,- per kind en de leerkrachten betalen srd10 p/p.

De toegang voor de overige scholen(voj, vwo enz. )  bedraagt srd 12 p/p

Reserveert u op tijd om teleurstelling te voorkomen, omdat dit jaarlijks het geval is.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: mvr. Rantwijk op 8541535 of mvr. Wachter op 8605538 of Sepora op 8733609
   

Comedy 2 juni !

comedy
   

TOERISME WORKSHOP te Klaaskreek

Sham Binda overhandigd info materiaal aan DC Vernon Pryor van Brokopondo
De Stichting Ontwikkeling Klaaskreek (STOK) onder leiding van Mw. Marlene Rantwijk organiseerde afgelopen vrijdag 19 april een motivatie workshop op het Bena strand in het district Brokopondo. Naast de medewerkers van Bena strand ,bestuursleden van STOK en dorpsbewoners behoorden ook de District Commissaris dhr. Vernon Pryor en Basja Wesley Amsdorf tot de participanten. De drie en een half uur durende presentatie werd gehouden door dhr. Sham Binda van de Stichting PROMOSUR ,een stichting welke zich inzet voor de promotie van ons land Suriname in zowel binnen als buitenland. Zo werd deze workshop i.s.m. STOK gehouden waarin een evaluatie werd gepleegd  van bezoekers aan het district Brokopondo in het algemeen en Klaaskreek in het bijzonder. In de presentatie ging dhr. Binda in op het bewustwordingsproces welke moet worden gepleegd bij de dorpelingen m.b.t. de groei van het toerisme naar de marron dorpen toe. De discipline, gedragsregels, de accommodatie en het milieu waren de speerpunten van de presentatie. Bij zijn afsluit rede gaf DC Pryor aan heel blij te zijn met het initiatief van STOK en zij zelf veel opgestoken te hebben van de presentatie en de nieuwe uitdagingen in het district en beloofde de STOK bij de ontwikkelingplannen te betrekken. Hij vindt dat er meer van deze initiatieven moet komen van de lokale bewoners en hij zelf ook in zijn planning wat ideeën m.b.t. toerisme als inkomstenverdiener heeft lopen. Het Bena strand vormt een diamant voor het dorp welke nog geslepen moet worden, aldus Binda die veel toekomst voorspeld voor dit gebied.

(foto, Sham Binda overhandigd info materiaal aan DC Vernon Pryor van Brokopondo )

   

Het gentleman cook-out festival

cook_out_sm 

 

Het gentleman cook-out festival , eindelijk is het zover. U kunt ook meedoen mannen , met de cook-out.  Inschrijven voor 15 maart a.s. Bijdrage Srd.100 per deelnemend groep. Doe mee met een groepje.
En natuurlijk  komen wij jullie bewonderen.

   

Opening Kantine Benastrand te klaaskreek.

Opening Kantine Benastrand te klaaskreek. Op zaterdag 25 februari was het zover . Benastrand opende haar kantine genaamd SHAMMAH’S KEUKEN.

Klik op deze tekst voor het volledige verslag.

 

   

Het Brokopondo cook-out festival een groot success.

cookout
Negen dorpen en leefgemeenschappen  hebben deelgenomen aan het Marron cook-out festival  op het Benastrand te Klaaskreek. Hieronder bevonden zich een groep uit het district Sipaliwini nl.:  Futunakaba en een  groep uit Moengo.Het geheel had een vlot verloop . Het festival werd geopend met gebed door Br. Erwin Cairo , gevolgd door het Klaaskreek Jeugd koor o.l.v. Mevr. Adelien Weimans .Kapitein Michel Walden  gaf hierna zijn zegen en verklaarde  het festival voor  geopend. Alle groepen hebben zich goed voorbereid. Mooie panji.s  , geborduurd en geappliceerd werden tentoongesteld, traditioneel kookgerei, en gebruiksvoorwerpen waren te bewonderen. De een nog mooier dan de ander . Er zijn topprestaties geleverd bij de verschillende Marrongerechten zoals de adandamatakka, een soepgericht van pinda en rijst,  Bij de presentatie aan de jury zijn prachtige  danskunsten getoond. Plezierig  , gezellig en leerrijk  zijn woorden die passen bij dit festival. Lekker en smakelijk waren de diverse gerechten .

Klik hier voor het volledige artikel.

Fotos_winnaars_Brokopondo_Cook-out_festival_Benastrand_klaaskreek.pdf .

   

Women in Bisnis Beurs

woman_in_b_beurs_2010

Het Benastrand en Klaaskreek waren aanwezig vertegenwoordigd door STOK op de Woman in Bisniss Beurs, een beurs georganiseerd door de NVB ism de partners van het Businiss 4 All project.

Op de foto's een impressie.

stok_op_de_beursstok_op_de_beurs_2

   

Artikel parbode

artikel Parbode KlaaskreekOp 16 decemeber 2009, is er een leuk artikel verschenen over Klaaskreek en het Bena strand in de parbode.

In Suriname kun je op vrije dagen alle kanten op om ontspanning, vertier en avontuur te zoeken en vinden. Of je nu op zoek bent naar water, jungle of gewoon naar een rustig plekje om in de hangmat te liggen, er zijn oorden genoeg waar je je hart kan ophalen. Parbode helpt een handje bij de zoektocht en beschrijft iedere maand een bestemming.  Deze maand: Klaaskreek

 Klik op deze tekst om het volledige artikel uit de parbode te lezen.

   

Bulgarije

bulgarije

Wellicht bevinden er binnenkort onder de nieuwe gasten van Klaaskreek en het Bena strand bezoekers uit Bulgarije. 

Marlene Randwijk, voorzitster van de Stichting Toerisme Ontwikkeling Klaaskreek bezoekt Bulgarije voor een presentatie over Suriname.

Voor de mensen die het Bulgaars machtig zijn hierbij een link naar het artikel in de Bulgaarse media.

Artikel werkbezoek.